Bedrijven

 

De voordelen van een pelletkachel
Ook voor bedrijven is het aantrekkelijk om een pelletkachel te plaatsen. De kachels zijn duurzaam en gemakkelijk te plaatsen, slechts een afvoer naar buiten is voldoende. Daarbij zijn ze voorzien van officiële keurmerken. Mede door een aantrekkelijke subsidieregeling is de aanschaf van een pelletkachel voor bedrijven laagdrempelig en aantrekkelijk. Pelletkachels zijn veilig, gebruiks- en milieuvriendelijk. Met een pelletkachel haalt u meer sfeer en een aantrekkelijke warmte binnen in uw organisatie. Ideaal voor bijvoorbeeld vergader- en ontvangstruimtes, strandpaviljoens, lounges in hotels en/of restaurants. De subsidieregeling geldt ook voor de Pellet CV/Aqua kachels en de Pellet kanalisatie kachels.

Subsidieregeling
Voor bedrijven is het mogelijk een subsidie te krijgen voor de aanschaf van een pelletkachel. Onder een aantal voorwaarden kunt u, als bedrijf in aanmerking komen voor de EIA (Energie Investerings Aftrek).

De belangrijkste voorwaarden van deze Energie Investerings Aftrek zijn:

– Het rendement van de kachel moet meer dan 80% zijn.
– De minimale investering voor de kachel moet minstens € 2.200,- (ex btw) bedragen

Indien u in aanmerking komt voor de Energie Investering Aftrek kunt u 44% van de aanschaf van de pelletkachel in één keer ten laste van de winst van uw bedrijf brengen. Deze aftrekpost staat los van de normale afschrijving.

Samen met de energiebesparing die een pelletkachel u in ieder geval oplevert heeft u uw pelletkachel in dit geval snel terugverdiend!